Om katteriet

Jag som innehar stamnamnet S*Kurjovikens Ragdoll heter Maria Lindgren-Tuoma. Bor tillsammans med min man Tapio ca 1 mil öster om Skellefteå på Alderholmsvägen Ursviken. Tidigare bodde vi vid Kurjoviken i Skelleftehamn - därav mitt stamnamn "Kurjokatten".
För mej har djur alltid varit det stora intresset, redan som barn ägde jag min första katt, en stor Angora-katt som hette Lurvas. Min första hund fick jag vid 12 års ålder, det var en Papillion. Under årens lopp har jag och min man haft  olika hundar och vid tre tillfällen också haft valpkullar. Två kullar efter vår Vorstehtik  och en kull efter vår Springer Spaniel.

2009 började jag leta efter en kattras som på många sätt liknar hundar och valet föll då på Ragdoll - och det blev verkligen helt rätt!  I maj 2010 flyttade S*Dreamdolls Cassanova in hos oss, och 2 månader senare hämtade vi S*Smibackens Amelia från Uppsala. Katterna lever med oss som familjemedlemmar. De har tillgång till hela huset och får även vara ute i kattgård på sommaren.

Stamnamnet SE*Kurjokattens blev godkänt i oktober 2011.

Jag strävar efter att föda upp rastypiska, sunda, coola ragdolls med bra temperament. Kattungar kommer att säljas i första hand som sällskapskatter/familjemedlemmar som gärna får ställa ut katten. För avel säljs endast till registrerade uppfödare. Jag vill att katterna ska hållas som innekatter, men gärna vistas ute i koppel eller nätad bur. De ska vara veterinärvårds- & livförsäkrade.

P1010283